Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ο οπορτουνισμός είναι η νιότη του κόσμου – Το Documento, το “ΚΚΕ που γερνάει” και ο πέτρινος Κουτσούμπας


Αν ακολουθούσε κανείς την Πασοκιά των Συριζαίων, θα έλεγε πως σπαράζει η ψυχή του από τον “αριστερό εμφύλιο” και τα άπειρα βέλη που εξαπολύουν εναντίον του ΚΚΕ -λες και αυτό κυβερνά- αντί να χτυπάνε την επάρατο Δεξιά. Αλλά η Πασοκιά είναι δεύτερη φύση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείς να την τρολάρεις, να την παρακολουθείς στωικά, είναι μάταιο όμως να περιμένεις πως θα αλλάξει.

Από την άλλη, το γέλιο βγαίνει δύσκολα στις μέρες μας. Και είναι κρίμα να μην αναγνωρίζουμε την κωμική φλέβα τη γελοιότητα κειμένων σαν τη στήλη στην προτελευταία σελίδα του Documento, που παρουσιάζει το ΚΚΕ σαν ένα κόμμα που γερνάει και τον Κουτσούμπα σαν τον αγέλαστο άνθρωπο από πέτρα -που μπορεί να είναι κάποιο είδος υπερήρωα. 

Κάπως έτσι δηλαδή -όπως προτείνει ο Poe-Xania. Είναι πολύ ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση, ότι μέσα σε λίγες μέρες, οι φιλελέ του liberal και τα συριζόφωνα του Βαξεβάνη αποφασίζουν να κάνουν επίθεση στο πρόσωπο του γγ, με διαφορετικές αφορμές βεβαίως – βεβαίως, κάνοντας πράξη το λενινιστικό “Βαδίζουμε χωριστά – χτυπάμε μαζί” (το ΚΚΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου