Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Μεγάλοι κίνδυνοι


Η όξυνση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο φέρνει πιο κοντά τους κινδύνους που γεννά για το λαό μας η ενεργή συμβολή των ελληνικών κυβερνήσεων στην υλοποίηση των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, όπου οξύνεται ο ανταγωνισμός τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, οι ενέργειες και οι απειλές, συνέπεια της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και η πρόθεση των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για «στρατιωτική συνοδεία» των δεξαμενόπλοιων και των εμπορικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο δείχνουν τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής. Στόχος των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι η μείωση της ισχύος των ανταγωνιστών τους και πρώτα απ' όλα ενός σημαντικού συμμάχου της Ρωσίας, του Ιράν. Είναι προφανές ότι μια πολεμική εμπλοκή δεν θα έχει στενά περιφερειακό χαρακτήρα...

Οι ΗΠΑ ήδη κινητοποιούνται για τη συγκρότηση «νέου διεθνούς συνασπισμού», στο όνομα και της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», μελετώντας εδώ και καιρό πώς θα αναδιατάξουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ευρύτερη περιοχή Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου