Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Γκιόκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «χαμένη τιμή» της Νέας Δημοκρατίας

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να πορευτούν προς τις εκλογές με οξύτατες, πλην όμως ανούσιες, αντιπαραθέσεις, σκυλοκαβγάδες στα τηλεοπτικά πάνελ, θεατρινισμούς και σόου, στο πλαίσιο ενός βολικού - και για τους δύο - δικομματικού καβγά, που όμως για μεγάλα τμήματα του λαού είναι κάτι παραπάνω από αποκρουστικός. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα, αυτά που τελικά καθορίζουν τη ζωή του λαού οι θέσεις τους συγκλίνουν απόλυτα.

Τι πιο βολικό συνεπώς αυτές οι συγκλίσεις να μένουν αθέατες και να κυριαρχήσουν οι κοκορομαχίες και τα εκβιαστικά διλήμματα. «Αυτοδυναμία ή χάος» ο ένας, «ΣΥΡΙΖΑ ή εκτροπή» ο άλλος, κατά το πρότυπο των αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚικών «αντιδεξιών» συνθημάτων που τα αξιοποιούσε για να εγκλωβίζει λαϊκό κόσμο, μέχρι που τελικά συγκυβέρνησε με τη «δεξιά» και μάλιστα δύο φορές. 

Την πρώτη φορά στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μαζί με τη ΝΔ και το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. και τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά.........

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ bellosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου