Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

«Πες μου ποιον φόβο αγάπησες πάλι»… – Με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών στην Πιερία


Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ύστερα από την συμφωνία της με Ε.Ε. και Τουρκία, μετατρέποντάς την χώρα μας σε αποθήκες ψυχών. Τότε χρειαζόταν μια μαζική αντίδραση στο νομό μας ενάντια σε αυτή τη συμφωνία, κάποιοι έλεγαν όμως πως αυτά τα θέματα δε μας αφορούν. Οι επιλεκτικές αντιδράσεις έχουν και αυτές τη σημασία τους στη σχετική συζήτηση, για να γίνουν σαφείς οι προθέσεις και τα κίνητρα του καθενός.

Η καλλιέργεια μίσους, φόβου και πανικούς από διάφορους ανώνυμους του διαδικτύου, υπηρετεί ύποπτους σκοπούς. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι άνθρωποι με 2 κεφάλια που τρώνε παιδιά, δεν σέβονται την ζωή και θέλουν να ζούνε εις βάρος των άλλων. Αυτή η εικόνα ανήκει στη νοσηρή φαντασία όσων ασπάζονται το κήρυγμα της τρομολαγνείας στο διαδίκτυο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα της υπόθεσης. Είναι θύματα και αυτών των υπερ-πατριωτών που κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, ρίχνοντας το ανάθεμα στους κατατρεγμένους που ξεριζώθηκαν από το σπίτι τους. Είναι θύματα και αυτών που βάζουν πλάτη για να αναβαθμιστούν οι Νατοϊκές βάσεις, κάνοντας τη χώρα ένα απέραντο πεδίο βολής, χωρίς καμία πρακτική αξία για την άμυνά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου