Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Κινητικότητα στον εθνικιστικό - ακροδεξιό χώρο


Ενα κόμμα που δείχνει να εξαφανίζεται από το χάρτη, τουλάχιστον με τη μέχρι τώρα μορφή του, είναι οι ΑΝΕΛ, που συγκέντρωσαν ποσοστό 0,80% (45.000 ψήφοι) στις ευρωεκλογές, από 3,46% και 198.000 ψήφους το 2015. Η ηγεσία του αποφάσισε να μη συμμετάσχει στις εκλογές του Ιούλη, ενώ όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει ρόλο στις διεργασίες που «τρέχουν» ήδη για την αναμόρφωση του εθνικιστικού χώρου «δεξιά» της ΝΔ.

Οι ΑΝΕΛ, που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη συγκυβερνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχασαν την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα μετά από τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές που ακολούθησαν τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς στελέχη του που ήταν και υπουργοί (Κουντουρά, Κόκκαλης) υπερψήφισαν τη συμφωνία. Αργότερα διεγράφη και ο βουλευτής τους, Παπαχριστόπουλος, που ψήφισε «ναι» στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους τρεις εν ενεργεία βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο ως την τελευταία στιγμή: η Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων). Θέμα υπάρχει και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά είπε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου