Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: 1,40 μέχρι και 1,60 ευρώ η τιμή του λίτρου!!!!!!


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: 1.40 μέχρι και 1.60 ευρώ η τιμή του λίτρου!!!!Με απατεωνιές και ύπουλες μεθοδεύσεις κατά των εργαζομένων προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την εξομοίωση του μειωμένου φόρου που ίσχυε για το πετρέλαιο θέρμανσης, με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης. Ηδη τα επιχειρήματα περί δήθεν ελέγχου του λαθρεμπορίου που γίνεται με το πετρέλαιο θέρμανσης αποδεικνύονται σκέτες προφάσεις, αφού όχι μόνο μένει ανέγγιχτο ολόκληρο το κύκλωμα της ελεύθερης διακίνησης καυσίμων, αλλά δεν τίθεται καν ζήτημα επιστροφής του φόρου στις λαϊκές οικογένειες που αποτελούν τα θύματα μιας συνεχούς και ανηλεούς λεηλασίας των εισοδημάτων τους.

Το πρόβλημα αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά στο σύνολό τους. Ωστόσο, για κάποιες κατηγορίες, όπως οι οικογένειες με ανέργους, τα νοικοκυριά με χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, οι οικογένειες που κατοικούν σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες μένουν για μήνες κάτω από το μηδέν, γίνεται αφόρητο. Πολύ περισσότερο που οι υποτιθέμενες «ενισχύσεις» που θα δίνονταν για τις λαϊκές οικογένειες, αποδεικνύονται σκέτη κοροϊδία, αφού για τα ελάχιστα χρήματα επιστροφής φόρου, ελάχιστοι θα είναι και οι δικαιούχοι.
Από τις 15 του Οκτώβρη, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου διάθεσης, οι ειδικοί φόροι απογειώνονται από 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο το χειμώνα που πέρασε στα 330 ευρώ στο χιλιόλιτρο το φετινό χειμώνα. Η πρόσθετη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, οι νέες τρανταχτές ανατιμήσεις στις τιμές λιανικής, που φέρνουν για το φετινό χειμώνα, ξεκινούν τουλάχιστον από τα 40 λεπτά στο λίτρο, ή κατά 400 ευρώ στο χιλιόλιτρο, σε σχέση με πέρσι. Μαζί με τις ανατιμήσεις που έχουν επιβληθεί, οι τιμές στη λιανική αναμένεται να κυμανθούν σε επίπεδα που θα κινούνται από τα 1.400 ευρώ μέχρι και τα 1.600 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή θα είναι αυξημένες από 40 μέχρι και 60% σε σύγκριση με πέρσι!
Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά ασήκωτη ανατίμηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Στο πλαίσιο του αρχικού μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου, είχαν απογειώσει τους φόρους από τα 21 ευρώ(για το χειμώνα 2010 - 2011) στα 60 ευρώ (χειμώνας 2011 - 2012).

Σε ό,τι αφορά την πολυδιαφημισμένη «επιστροφή», θα ισχύσουν διάφορα συνδυαστικά κριτήρια, όπως οικογενειακή κατάσταση, οικογενειακό εισόδημα, και περιουσιακή κατάσταση. Σε αυτά τα πλαίσια, για να πάρει κάποιος «επιστροφή», θα πρέπει το εισόδημά του να είναι μέχρι 14.000, αν πρόκειται για άγαμο, μέχρι 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. «Κομμένοι» από οποιαδήποτε επιδότηση είναι οι οικογένειες με ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ και οι άγαμοι με περιουσία πάνω από 100.000 ευρώ. Πλαφόν (από 8 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο μέχρι και 25 λίτρα ανά τετραγωνικό) μπαίνει και στο ύψος της επιδότησης ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται το ακίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου