Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ





        ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ

«θα τους έβαζα να δουλεύουν κάθε μέρα, όπως δουλέψαμε εμείς στα χωράφια κι όπως δουλεύουμε στα βουνά κόβοντας ξύλα, για όλη τους τη ζωή.
Έτσι θα βλέπανε για ποιο σκοπό γεννηθήκανε οι άνθρωποι.
Θα έπρεπε να κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε εμείς.
Να τρώνε όπως τρώμε εμείς.
Πρώτα απ’ όλα όμως να δουλεύουν. Έτσι θα μάθουν.
    Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το έργο του Έρνεστ Χεμινγουέι « Για ποιόν χτυπά η καμπάνα».
    Το αφιερώνουμε με ολόψυχα και με πολύ «αγάπη» σ’ όλους:
τους σπουδαιοφανείς κυρίους και κυρίες της εξουσίας που «αδυνατούν» να δεχθούν επιτροπεία στη χώρα, αλλά από την άλλη δέχονται, την εποπτεία των Γάλλων στη Δημόσια Διοίκηση, το Αγγλικό Δίκαιο στη Δημόσια περιουσία, τους Γερμανούς στην Οικονομία και τους Αμερικάνους στην Άμυνα.
    Σ’ όλους αυτούς που ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα, παρελαύνουν στη μικρή οθόνη, μιλούν για «ανταγωνιστικότητα», κάνουν μαθήματα περί πατριωτισμού και από την άλλη, ρημάζουν και ξεπουλούν τη χώρα.
   Σ’ όλους αυτούς που έχουν οικοδομήσει έναν κρατικομονοπωλιακό δημόσιο τομέα καθ’ ομοίωση της κομματικής τους αθλιότητας, απαιτούν ανάληψη  των «Ιστορικών ευθυνών» για το δημιούργημά τους, απ’ αυτούς που δεν έχουν καμιά ευθύνη.
    Σ’ όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς, που διάβασαν ή δεν διάβασαν το μνημόνιο αλλά το ψήφισαν και έριξαν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους.
    Σ’ όλους αυτούς που δημιούργησαν, 1200000 ανέργους, 20000 αστέγους, 2000 αυτοκτονίες και θανάτους από το κρύο, δηλώνοντας με υπερηφάνεια ότι θα παλέψουν για να εξασφαλίσουν έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια.
    Σ’ εκείνους και σ’ εκείνες που αντί να στείλουν βιβλία στα σχολεία, με πολύ συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια δηλώνουν ότι θα στείλουν ….συσσίτια.
    Σ’ όλους αυτούς που μειώνουν, μισθούς και συντάξεις, επιβάλλουν χαράτσια και κεφαλικούς φόρους δίχως να γνωρίζουν ότι για πάρει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος το πετρέλαιό του, για να ζεστάνει την οικογένειά του, πουλάει το αυτοκίνητό του, άλλος το έχει ανασφάλιστο και άλλος παίρνει δάνειο.
   Σ’ εκείνους που συστήνουν στους πληβείους τη λιτότητα ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι ζουν ως πατρίκιοι μέσα στη χλιδή και την απάτη.
    Σ’ όλους αυτούς που αποχαυνωμένοι από το «όπιο» της εξουσίας, αποφασίζουν και διατάζουν, βγάζουν φιρμάνια όπως ο Σουλτάνος, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
    Σ’ όλους, δηλαδή, αυτούς που εδώ και δυο χρόνια σε μια άνευ προηγούμενου επιχείρηση τρομοκρατίας και εκβιασμού, έχουν στρέψει όλες τις πυροβολαρχίες του συστήματος εναντίον στους είλωτες.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ «ΤΙΜΩΡΙΑΣ» ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ    ΚΑΤΑΔΗΜΑΓΩΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου